Vyrazit do přírody se svačinou v plastovém sáčku, potravinářské folii nebo v alobalu je hřích. Jednorázové balení potravin je úplně zbytečné v době, kdy existuje tolik ekologických možností. Svačinové boxy vám vydrží roky a v oblibě je mají hlavně děti, ale stále jsou vyrobené z plastu. Pokud chcete jít zcela přírodní cestou, vsaďte na voskované ubrousky a pytlíky, které jsou navíc ideální na cesty, protože prakticky nic neváží. Bez zbytečných gramů na zádech a bez zbytečného vyprodukovaného odpadu.

Voskované ubrousky: novinka v našem sortimentu

Vyslyšeli jsme volání všech výletníků, dobrodruhů a rodičů a nově jsme do sortimentu zařadili unikátní ubrousky ze včelího vosku, které plně respektují udržitelné hledisko balení potravin. Voskované ubrousky českého výrobce Božan Balič si oblíbíte z mnoha důvodů, nejen díky jejich božskému jménu. Ubrousky, pytlíky, malé, velké. Designy pro děti i dospělé.

Ubrousek z vosku?

Běžně se voskované ubrousky, případně jiné obaly vyrábí z certifikované organické bavlny, ekologicky sklizeného včelího vosku, organického jojobového oleje a pryskyřice stromů, nejčastěji z borovic. Toto dokonale čisté složení (a razítko Státního zdravotnického ústavu) zaručuje, že své jídlo balíte pouze do zdravotně nezávadných produktů, které jsou kompletně z přírodních surovin.

Příroda až na prvním místě

Ubrousky vyrobené z BIO bavlny a včelího vosku jsou 100% přírodním produktem, k zabalení potravin se tedy hodí víc než cokoliv jiného. Jsou kompostovatelné a zcela rozložitelné. A co je nejlepší? Můžete je používat pořád a pořád dokola, vydrží toho opravdu hodně. Výrobce uvádí, že zvládne sloužit 3 — 4 měsíce. A potom? Potom jednoduše obnovíte jeho voskovou bariéru za pomocí trouby, žehličky nebo fénu. Když se budete řídit jednoduchými instrukcemi, o voskovaný pytlík jen tak nepřijdete.

Včelí zázrak

Všechno, co pochází od včel, má zázračné superschopnosti. Stejně tak včelí vosk. Má unikátní konzervační vlastnosti, které chrání potraviny před vyschnutím, okoráním a plesnivěním. Svačinové voskované ubrousky tak prodlouží čerstvost pečiva, sýrů, zeleniny i ovoce. Včelí vosk má ještě jednu nespornou výhodu. Teplem měkne a dá se tak krásně tvarovat. Do pytlíku nebo ubrousku tak zabalíte i neforemné svačiny, teplem vašich rukou vosk rozehřejete a obal tak uzavřete „slepením“.

Ani gram navíc

Svačinové boxy jsou fajn věc, můžete je používat roky. Jenže, když sníte, co jste si do nich připravili, věčně je s sebou taháte prázdné. Zabírají zbytečně moc místa, nemyslíte? Voskované obaly na svačinu tímto problémem netrpí. Když sníte jejich obsah, složíte do placky, o které ani nevíte, že ji máte. Vejde se klidně do kapsy. Rázem se tak ze svačinového ubrousku stane nepostradatelný společník na cesty a na výlety, do kterého zabalíte chleba se sýrem, nebo nakrájené jablíčko. Obaly ze včelího vosku však využijete i doma, ukryjte do nich věci, které chcete ekologicky uchovat čerstvé v ledničce nebo na kuchyňské lince.

TIP: Jak na zábavné a originální svačiny do školy?

Údržba levou zadní

Voskované sáčky i ubrousky jsou omyvatelné vodou. Tuto jednoduchou údržbu zvládnete klidně v kempu, možná i v horském potůčku. Jednou za 3 měsíce obnovíte voskovou vrstvu, která se teplem hezky zacelí.



Rozhodli jste se pro udržitelné balení svačin? Voskované ubrousky a pytlíky jsou pro vás jako stvořené.