Maso here je název pro sušené, ručně krájené a balené maso, které vyrábějí bratři Jakub a Ondra z Hradce Králové. Ondra se během svého pobytu na farmě v JAR naučil připravovat maso typu biltong, což je africká varianta sušeného masa, připravovaná z plátků syrového masa nakrájených na pruhy podél nebo napříč svalovinou. Po usušení se pak maso krájí na malé kousky. Nejdříve se jmenovali Hootova Farma a zaměřovali se pouze na lokalitu Východočeského kraje. V roce 2015 si kluci změnili název (inspirovaní slavným filmem Pupendo a hláškou "Repráky here, dráty here") na Maso here a výrobu přemístili z Libčan do Hradce Králové. Od té doby zásobují svými dobrotami celou oblast České republiky a Slovenska, dodávají zboží do prodejen Hervis a jejich sušené maso se projelo až na Really Dakar.

Maso here cesky vyrobce

Jejich výrobky jsou dodnes vyráběné a balené ručně a použité suroviny jsou přírodní. Firma se snaží od samého začátku podporovat zdravý životní styl a šířit povědomí o sušeném mase jako zdravém potravinovém doplňku bohatém na proteiny, který je snadno dostupný a v České republice není zatím příliš známý.

“V některých zemích je povědomí o sušeném mase podobné jako u nás třeba o pivu. V tomto směru máme jako trh ještě co dohánět. Naším cílem je naučit Čechy jíst sušené maso a ukázat jim výhody a kvalitu, která se v této potravině ukrývá,” říká Zdeněk Bláha, který dříve pracoval pro značky jako je Red Bull či Jägermeister. Nyní své zkušenosti a zápal vkládá právě do Maso Here.

Masohere cesky vyrobce

100% příroda

Kvalitní sušené maso je perfektní zdroj bílkovin a obrovský zdroj energie. Navíc je to přirozeně bezlepkový pokrm. Pokud se připravuje z kvalitního masa, tak jako to dělají kluci v Maso Here, není třeba ani žádných umělých aditiv a konzervantů, jednoduše čistě přírodní záležitost. Sušení je navíc jeden z nejstarších způsobů uchovávání potravin, takže i moderní sušené maso má dlouhou trvanlivost a odolnost.

Není snadné mít u sebe stále kvalitní a čerstvé jídlo. Ať už jedete v autě, potřebujete zahnat hlad mezi schůzkami nebo doplnit energii při sportu, sušené maso má rozhodně své místo na vašem jídelníčku. Poslouží jako rychlá a zároveň zdravá svačina a je neskutečně skladné. Kolik energie tedy presně obsahuje? Jedno 40 gramové balení je vyrobeno ze 140 gramů hovězího a rovná se denní dávce bílkovin potřebné pro normálního člověka se sedavým zaměstnáním.

Jaké jsou další ambice kluků z Hradce?

  • Pořád vyrábět vlastní maso a neustále přidávat další druhy
  • Nabízet ale také to nejlepší sušené maso ze světa, které je z ČR těžko dostupné
  • Být největší online prodejce sušeného masa v ČR a SR
  • Vybudouvat ale také síť prodejců, kteří budou prodávat Maso here v kamenných prodejnách
  • Pracovat s komunitou lidí, která se kolem značky vytvořila

ZDROJ: www.masohere.czZAUJAL VAS PRIBEH PREJIT DO ESHOPU cesky vyrobce