Konzumace hmyzu (obsahuje chitin) může u lidí alergických na měkkýše, korýše a roztoče vyvolat alergickou reakci.
Proč hmyz :
Hmyz obsahuje vysoký podíl bílkovin - až 70%. Také obsahuje spostu mikroživin - všech 10 esenciálními aminokyselin, vitamíny (např. skupiny B), prebiotika a řadou dalších látek klíčových pro správné fungování našeho těla. Tím se nemůže chlubit jen tak nějaká potravina! Navíc jejich produkce je výrazně ekonomičtější a ekologičtější než produkce jakéholkoliv jiného masa.
Jak se hmyz usmrcuje:
Několik dní před usmrcením hmyz podstoupí půst, aby se zcela vyprázdnil. Následně dojde k źcela humánnímu usmrcení. Hmyz má uzavřenou nervovou soustavou, tedy necítí bolest. Samotné usmrcení probíhá zchlazením, kdy hmyz jako chladnokrevný živočich přirozeně přejde do stavu hibernace a je následně zmražen