Těstoviny jsou skvělá příloha k mnoha jídlům. S cvrččím proteinem jsou navíc neuvěřitelně syté a zdravé.
Cvrččí těstoviny obsahují vysoký podíl bílkovin, obsahují všechny esenciální aminokyseliny a jsou nízké na tuky. Skvělý způsob, jak doplnit vaši denní potřebu proteinů, a to zejména pro sportovce.
Díky cvrččímu proteinu mají navíc jemnou, oříškovou chuť, která skvěle doplňuje různé omáčky a ingredience. Jsou ideální pro experimentování v kuchyni.
Pozor - alergeny :
Konzumace hmyzu (obsahuje chitin) může u lidí alergických na měkkýše, korýše a roztoče vyvolat alergickou reakci.
Proč hmyz :
Hmyz obsahuje vysoký podíl bílkovin - až 70%. Také obsahuje spostu mikroživin - všech 10 esenciálními aminokyselin, vitamíny (např. skupiny B), prebiotika a řadou dalších látek klíčových pro správné fungování našeho těla. Tím se nemůže chlubit jen tak nějaká potravina! Navíc jejich produkce je výrazně ekonomičtější a ekologičtější než produkce jakéholkoliv jiného masa.
Jak se hmyz usmrcuje:
Několik dní před usmrcením hmyz podstoupí půst, aby se zcela vyprázdnil. Následně dojde k źcela humánnímu usmrcení. Hmyz má uzavřenou nervovou soustavou, tedy necítí bolest. Samotné usmrcení probíhá zchlazením, kdy hmyz jako chladnokrevný živočich přirozeně přejde do stavu hibernace a je následně zmražen