Honí tě mlsná, ale zároveň myslíš i na své zdraví? Tak toto je skvělá alternativa. Ochucený sušený hmyz.
Cvrčci jsou plní bílkovin a mikroprvků.
Navíc skvěle křupou.
Složení :
Sušení cvrčci domácí 90 % (Acheta domesticus), směs koření 10 % [maltodextrin, jedlá sůl, cukr, zvýrazňovač chuti: E621 a E635, regulátor kyselosti E262 a E270, koření, cibule, laktóza, ocet, hořčičná semínka 0,3 %, rostlinné oleje (řepkový, palmový a kokosový), paprikový extrakt, aroma, aroma uzeného kouře (0,09 %). Může obsahovat stopy obilovin obsahujícílepek. Konzumace cvrččího prášku (obsahuje chitin) může u lidí alergických na měkkýše, korýše a roztoče vyvolat alergickou reakci.
Pozor - alergeny :
Konzumace hmyzu (obsahuje chitin) může u lidí alergických na měkkýše, korýše a roztoče vyvolat alergickou reakci.
Proč hmyz :
Hmyz obsahuje vysoký podíl bílkovin - až 70%. Také obsahuje spostu mikroživin - všech 10 esenciálními aminokyselin, vitamíny (např. skupiny B), prebiotika a řadou dalších látek klíčových pro správné fungování našeho těla. Tím se nemůže chlubit jen tak nějaká potravina! Navíc jejich produkce je výrazně ekonomičtější a ekologičtější než produkce jakéholkoliv jiného masa.
Jak se hmyz usmrcuje:
Několik dní před usmrcením hmyz podstoupí půst, aby se zcela vyprázdnil. Následně dojde k źcela humánnímu usmrcení. Hmyz má uzavřenou nervovou soustavou, tedy necítí bolest. Samotné usmrcení probíhá zchlazením, kdy hmyz jako chladnokrevný živočich přirozeně přejde do stavu hibernace a je následně zmražen