Biltong z losa s bylinkami. Jen čistá chuť losího masa. Tato pochoutka byla dříve jen pro honoraci z řad vikingů.
Losí maso patří k červenému masu, má velmi jemné maso, má nižší obsah tuku, více bílkovina železa, tudíž je výživnější než jiné maso. To z něj dělá ideální snack pro všechny válečníky.
Biltong maso se připravuje tak, že maso se nařeže na plátky, krájené podél nebo napříč svalovinou. Maso se usuší ve větších kusech a teprve po usušení se nakrájí na menší pásky. Při sušení se používá ocet (ten v mase není vůbec cítit), ten udrží v mase vyšší podíl vody a maso tudíž není tak suché jako jerky.
☑️Pravý biltong, vyrobený v česku podle africké receptury.
☑️Jedno 100 gramové balení našeho sušeného masa je vyrobeno ze 350 gramů losího a dokáže zastoupit denní dávku bílkovin potřebnou pro normálního člověka se sedavým zaměstnáním