Grig Cvrččí prášek

I na svých cestách můžete na vaření využít mouku ze cvrčků. Je vysoce výživná, zdravá a plná proteinu a vitamínů. viac

Výrobca GrigKód produktu CV0006598

Skladem 2ks

5,38 EUR

ks

Výrobca GrigKód produktu CV0006598

Věrnostní systém

-
1 bod do vernostného systému Více o věrnostním systému

I na svých cestách můžete potřebovat na vaření mouku. proč nevyužít tu ze cvrčků? Je vysoce výživná, zdravá a plná proteinů a vitamínů.

Díky tomu, že cvrček obsahuje okolo 60–70 % ze své váhy ve formě proteinu, tak i mouka je z něho plná proteinu. To se skvěle hodí při vaření v divočině, protože i z menšího množství mouky, získáte více enegrie. Navíc cvček je nabitý všemi esenciálními aminokyselinami s rozvětveným řetězcem (BCAA), které lidské tělo potřebuje pro rozvoj svalů.

Mouku využijete k vaření a pečení, použijte ji v poměru 1:5 s běžnou moukou. Lze využít i do smoothie jako zdroj proteinu. V prášku je 60 % proteinu a 12 % vlákniny.


Složení :

Cvrččí prášek (Acheta domesticus) 100%

Pozor - alergeny :

Konzumace hmyzu (obsahuje chitin)  může u lidí alergických na měkkýše, korýše a roztoče vyvolat alergickou reakci.




Proč hmyz :

Hmyz obsahuje vysoký podíl bílkovin - až 70%. Také obsahuje spoustu mikroživin - všech 10 esenciálními aminokyselin, vitamíny (např. skupiny B), prebiotika a řadou dalších látek klíčových pro správné fungování našeho těla. Tím se nemůže chlubit jen tak nějaká potravina! Navíc jejich produkce je výrazně ekonomičtější a ekologičtější než produkce jakéhokoliv jiného masa.

Jak se hmyz usmrcuje :

Několik dní před usmrcením hmyz podstoupí půst, aby se zcela vyprázdnil. Následně dojde k zcela humánnímu usmrcení. Hmyz má uzavřenou nervovou soustavou, tedy necítí bolest. Samotné usmrcení probíhá zchlazením, kdy hmyz jako chladnokrevný živočich přirozeně přejde do stavu hibernace a je následně zmražen.